top of page

PMP Sertifikası Neden Gereklidir?

PMI tarafından düzenlenen sınavlar sonucunda alacağınız PMP sertifikası, sizin proje yönetimi konusundaki bil-yap tecrübenizi artırmaktan ziyade, mevcut yetkinliğinizin yeterliliğini ispatlayan bir sertifika olacaktır.


Uluslararası geçerliliği olan bir ölçüm sistemi ile Proje Yönetimi alanındaki yetkinliğinizi ispatlayarak, bu alanda edindiğiniz tüm iş tecrübelerinin özgeçmişinizde daha güçlü temsil edilmesini sağlarsınız. Herhangi bir iş görüşmesinde proje yönetimindeki tecrübenizi anlatırken mülakat yapan kişilere o alandaki bilgilerinizi fazla gayret sarf etmeden kanıtlamış olursunuz.


Günümüzde pek çok işletme yönetici ve lider pozisyonunda çalıştıracağı kişilerde PMP sertifikası şartı aramaktadır. Bu sertifika ile bu tür pozisyonlarda başarılı olma ihtimaliniz artacaktır. Özellikle, bu tür pozisyonlara başvuran adaylar arasında PMP sertifikası olmayanlar arasında sivrilerek daha yüksek ihtimalle işe alınmanızı temin edeceksinizdir.


PMP sertifikası alabilmek üzere sınav başvurusu yapabilmeniz için proje yönetimi ve liderlik alanında belli bir tecrübeye sahip olma şartı aranmaktadır. Bu nedenle lisans derecesine sahip birisi 4500 saat yönetim tecrübesini kanıtlamak zorundadır. Böylece, sınavı başarı ile tamamladıktan sonra, önceki tüm tecrübenizi onaylayan bir sertifika almış olacaksınız.


Diğer yandan, dünyaca kabul gören bir sertifika sahibi olarak, bundan sonraki tüm iletişimlerinizde bu sertifikayı isminizin sonuna ekleyerek, örneğin mail mesajlarında, daha saygın ve etkin bir sunuşunuz olacaktır. PMP sertifikası ile yeni bağlantılar kurabilir, yeni iş imkanlarına daha kolay ulaşabilir hale geleceksiniz.


Pena Akademi, proje yönetimi ile profesyonelleşme yolunda daima sizlerin yanındadır.

65 görüntüleme0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör
bottom of page