top of page

CBAP Sertikası Neden Önemli ?

İş analisti profesyonel olarak çalışmak isteyenler IIBA tarafından ortaya konulan CBAP sertifikasyonunu yoğun şekilde tercih etmektedirler. IIBA metodolojisi almış olan iş analistleri özellikle bilişim ve finans sektörlerinde kendilerine iş bulabilmektedirler.

IIBA tarafından 3 gün 21 saat olarak tanımlanan ECBA/CCBA eğitimi ile 5 gün 35 saat olarak tanımlanan CBAP eğitimleri sayesinde iş analistlinin temel bilgileri öğrenilmektedir. İş analistliği mesleği için gereken temel yetkinlikler de bu eğitimlerde verilmektedir. Bu eğitimi takiben girilecek CBAP sertifikasyon sınavının başarılı bir şekilde geçilmesi ile iş analistleri dünyanı her yerinde çalışma alanlarını genişletebilmektedir.

Bunun yanında iş analistliği eğitimleri sırasında iş analistlerinin kullandığı 50’ye yakın teknik de anlatılmaktadır. Bu tekniklerin öğrenilmesi ve çalışmalarda uygulanması iş analistlerinin verimliliğini de arttırmaktadır.

İş analistliği bilişim ve finans sektmründe gittikçe önemini arttıran ve tercih edilen meslek grubu haline gelmektedir. IIBA 2023 yılında dünya üzerinde CBAP sertifikalı 450.000 adet iş analistini hedeflemektedir. Bu hedef doğrultusunda CBAP/CCBA/ECBA sertifikasyonu yaygınlığını arttırmaktadır.

Gelecekte önemli kazançlar elde etmek isteyen ve kariyerlerini geliştirmek isteyenler bu alandaki uzman eksikliğinin de farkında olarak CBAP sertifikasını almayı hedefleyebilirler. Uzman iş analisti eksikliğinden dolayı bu alanda çalışmak isteyenler iyi kazanç sağlayabilirler.

Pena Akademi IIBA metodolojisine uygun tanımladığı iş analizi eğitimleri ile iş analistlerinin yanında olarak sizlerin bu alanda iyi bir şekilde eğitim almanızı için bu alandaki profesyoneller ile çalışmaktadır.

Pena Akademi, iş analizi eğitimleri hakkında detaylı bilgi almak için tıklayın.

15 görüntüleme0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör
bottom of page