top of page

PMI’da Sürekli Sertifikasyon Gereksinimleri (Continuous Certification Requirements)

PMI® tarafından üzerinde çalışılan PMI sertifikası sahiplerinin sertifikalarını devam ettirme gereksinimleri üzerine çalışmalarını tamamlayarak Aralık 2015te yürürlüğe aldı. Yeni CCR (Continuous Certification Requirements) programına göre PMI® tarafından sertifikalandırılan profesyonellerin proje yönetiminin bilgi alanlarında güncel kalmaları için gerekli koşulları tanımlamaktadır. Bu programın  en önemli amacı proje yönetim profesyonellerinin gelişimlerinin süreklilik kazanmasıdır.


PMI®, proje profesyonellerinin dinamik iş dünyasında teknik becerilerinin yanında, kurumun stratejik hedeflerine ve iş zekasına da odaklanmaları gerektiğine vurgu yapıyor. Yeni programda sertifika sahiplerinin üç farklı alanda PDU (Professional Development Unit) toplamalarını istiyor:

  • Teknik Proje Yönetimi – Proje, program ve portföy yönetimi alanlarındaki bilgi, beceri ve davranışların geliştirilmesi.

  • Liderlik – Proje ve iş hedeflerine ulaşmak için sahip olunması gereken liderlik becerileri.

  • Startejik İş Yönetimi – Daha iyi performans ve iş çıktıları için gereken endüstri tecrübesi ve organizasyon bilgisi.

PMI’ın yeni CCR programı ile ilgili ayrıntılarına buradan ulaşabilirsiniz..!


Pena Akademi proje yönetimi alanlarında verdiği eğitimler ile proje yönetim profesyonellerinin yanında olmaya devam ediyor. Pena Akademi, proje yönetimi eğitimleri hakkında detaylı bilgi almak için tıklayın.

19 görüntüleme0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör
bottom of page