top of page

Erken Kalkan Yol Alır Hikayesi..: Neden ECBA Sertifikası Almalıyım?

IIBA’deki gelişmeleri yakından takip edelerin bildiği üzere Ekim 2016 ‘dan itibaren yeni sertifikasyon sistemine geçilmiştir. Yeni sertifikasyon sistemi ile hayatımıza ECBA (Entry Certification in Business Analysis) sertifikası girmiştir. ECBA, CCBA,CBAP ve CBATL ile birlikte IIBA’in dört sertifikasından biridir.


ECBA sertifika sınavına giriş için bir deneyim ön koşulu yoktur. Bundan önce binlerce saat deneyimi sınavlarında ön koşul olarak vermişken birden deneyim ön koşulsuz bir sertifika birçok kişi tarafından kafa karıştırıcı ve belirsiz hissedilmiştir


Aslında ECBA, IIBA tarafından ortaya konulan çok önemli bir sertifika yapısıdır. ECBA sertifikası dilimizde var olan “Erken kalkan yol alır” deyimi ile açıklanabilir. Kendisini mesleki olarak İş Analistliği’nde görmek isteyenlerin bu konudaki ciddiyetini samimiyetini gösteren, bir an önce iş analistliği ile ilgili temel kavramları öğrenmeye çalışanların sertifikasıdır.


İş analistliği gittikçe popülerliğini arttıran bir meslek haline gelmektedir. Bu da kendisini bu alanda görmek isteyenlerin bir an önce bir şeyler yapmasını gerekli kılmaktadır. Bu sertifika ilan edildiğinden bu yana yeni mezun veya birkaç yıldır iş analistliği yapan bir çok kişi bu sınava katılmak istemekte ve iş analistliği konusunda tecrübelerini belgelendirme çabası içerisine girmektedir.

Bu çaba iş verenler tarafında da iş analistliği iş ilanlarında bu sertifikaya sahip olanları tercih edilir konuma getirmektedir.


ECBA sınavına giriş için 21 saatlik bir IIBA metodolojisinin anlatıldığı bir eğitimi almanız yeterli olacaktır. Bu eğitimi almayı düşünmek için ne kadar beklerseniz, uzun vadede sizden önce kalkıp yol alanlar ile rekabeti sahada göreceksinizdir.


ECBA eğitiminin ve alırsanız sertifikası mesleki gelişiminizde kritik bir rol oynayacaktır. Pena Akademi olarak önerimiz yeni iş analistliği fırsatlarına kapıları açmak istediğinizi düşünüyorsanız ve yeni mezunsanız ECBA sertifikasına girmek birincil önceliğiniz olmalıdır.


Unutmayın ki her alanda olduğu gibi iş analistliği alanında da öğrenecek çok şey ve onu çoktan öğrenen bir çok insan vardır.


Dediğimiz üzere “Erken kalkan yol alır.”


O halde kararınızı verin ve İletişim Formunu doldurun. Sizi arayalım..!

118 görüntüleme0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör
bottom of page